Historie

Oprichting:

 

 

 

De allereerste aanzet kwam begin 1981 door het spelen van diverse vriendschappelijke zaalvoetbalwedstrijden. Dit beviel het merendeel van de groep zo goed dat er over de mogelijkheid werd gesproken, het zaalvoetbal regelmatig te kunnen uitoefenen.

Mede door de sterke opkomst van het zaalvoetbal in competitieverband kwam men na gedegen afweging van voor- en nadelen definitief met het besluit tot de oprichting van een zaalvoetbalvereniging.

Het zou voor Swalmen de tweede zaalvoetbalvereniging in competitieverband gaan worden.. Het waren de Swalmkickers die een seizoen eerder actief met deze tak van de voetbalsport begonnen waren.

Bij de oprichtingsvergadering op 18 mei 1981 werd uit enkele suggesties gekozen voor de door Peter Fransen bedachte naam:”

ZAALVOETBALVERENIGING “TORNADO”

welke op 13 augustus notarieel zou worden vastgelegd

Na 7 seizoenen met één team te hebben geacteerd, werd vanaf het seizoen 1988/1989 enkele seizoenen met twee teams gespeeld.

Na het seizoen 1996/1997 waarin Tornado met één team acteerde, meldde zich plotsklaps een nieuw team aan met jonge spelers. Dit nieuwe team werd vanaf het seizoen 1997/1998 het 1e team, terwijl het ‘oude’ eerste, het tweede team werd.

Op dat moment vormt de kern van dat nieuwe team uit 1997, aangevuld met enkele nieuwe spelers, het eerste team, terwijl het tweede team bestaat uit enkele spelers die er vanaf het begin bijzijn, aangevuld met enkele spelers die er in de loop der jaren bijgekomen zijn.

Op zaterdag 27 mei 2006 vierde Tornado haar 25 jarig jubileum.

In het seizoen 2006/2007 kwam er een derde team, met jeugdige spelers bij Dit team starte als Tornado 1 en werd in het eerste seizoen kampioen. In 2007/2008 speelde dit team in de eerste klas.

In het seizoen 20007/2008 kwam er wederom een nieuw team bij met eveneens zeer jeugdige spelers. Dit team werd Tornado 2.

Momenteel bestaat de vereniging uit 4 teams. Meer info over de teams vindt u onder de kop seizoen ’19-’20

Tornado speelt de thuiswedstrijden in Sportcentrum Swalmen.